Orkestwerk

Tijdens mijn studie heb ik veel plezier gehad in het orkestspel en ik heb besloten me voornamelijk op het orkest- en kamermuziekrepertoire voor de hobo te richten. Vandaar ook mijn keuze om een tweede Masterdiploma te behalen met specialisatie in symfonisch orkestspel. Tussen 2013 en 2015 heb ik diverse projecten met het NJO gespeeld. Ik heb alle mogelijke posities in de hobosectie gespeeld, van 1e hobo tot en met 3e hobo en althobo. In Duitsland heb ik geremplaceerd bij de Klassische Philharmonie NordWest en in vele kleinere projectorkesten meegespeeld. In Zweden heb ik onder andere geremplaceerd bij Göteborgs Symfoniker en bij DalaSinfoniettan. In Nederland val ik regelmatig in bij Het Gelders Orkest en he Orkest van het Oosten. Ook bij kleinere kamerorkesten, zoals het Parnassus Ensemble en het Van Wassenaer Consort, speel ik regelmatig mee.

Alhoewel ik in eerste instantie voor de hobo heb gekozen, heeft de althobo inmiddels een groot deel van mijn hart veroverd. Als althoboïste heb ik al diverse grote solo’s uit het orkestrepertoire mogen spelen, onder andere het Largo uit Symphony no.9 ‘From the new world’, op.95 van Antonin Dvorak, The Swan of Tuonela van Jean Sibelius en het Pianoconcerto in G major van Maurice Ravel. Op dit moment werk ik als freelance (alt)hoboïste op projectbasis.

Kamermuziek

Naast het samenspel in een orkest is ook kamermuziek een grote passie van mij. Tijdens mijn studietijd heb ik veel met andere studenten samen gespeeld. Het conservatorium is een goede plek om veel enthousiaste medemuzikanten te vinden. Ik heb een uitgebreid repertoire opgebouwd met verschillende bezettingen. Ik heb onder andere gespeeld: blaaskwintetten van Nielsen, Hindemith, Ligeti en Danzi; kwartetten voor hobo en strijktrio van Mozart en Benjamin Britten; en werken voor andere bezettingen van Poulenc, Dvorak, Milhaud en Prokofiev.

Na een succesvol optreden op de Doetinchemse stadsfeesten in de zomer van 2018 heb ik samen met pianiste Ella Kamerich besloten onze samenwerking voort te zetten. Wij zijn ontzettend enthousiast om ons repertoire verder uit te breiden. We richten ons nu op een mooi Frans programma met naast de hobo ook veel aandacht voor de althobo.

Met organiste Margret Spelt speel ik meer muziek uit de barokke tijd. U moet daarbij denken aan muziek van J.S. Bach, Telemann en Händel.

Heeft u interesse in een optreden bij u in de buurt, of wilt u meer informatie? Neem gerust contact op via het contactformulier.

Ik speel op instrumenten van de Franse de hobobouwer F. Lorée. Ik heb een hobo in het model Royal. Mijn althobo en oboe d’amore zijn het standaard model.

Vooral het ronde, authentieke zilverachtige geluid van de Lorée-hobo’s spreekt me erg aan.