Ik als hobodocente

Hoboles

Sinds de zomer van 2018 ben ik weer terug waar het allemaal begon, de muziekschool in Doetinchem. Ondertussen zijn de diverse muziekscholen uit de regio samengegaan onder de naam Muziekschool Oost-Gelderland. Ik geef les op de locaties in Doetinchem en Ulft.

Daarnaast geef ik sinds 2019 ook les bij CultuurKust in Nunspeet, Ons Genoegen in Rhenen en Cultuurbedrijf Noordoostpolder in Emmeloord. Ook geef ik les aan huis in Arnhem en Zelhem.

Mijn visie

Het plezier hebben in hobospelen staat bij mij voorop. Maar daarbij ga ik uit van een goede technische basis en heb ik veel aandacht voor klank en muzikaliteit.

Samen met de leerling kijk ik naar welke muziek bij de interesses van de leerling past en welke vaardigheden daarvoor nodig zijn. Vaak spelen leerlingen bij een muziekvereniging, want samen spelen is toch het allerleukst. 

Klank vind ik heel belangrijk. De hobo is een instrument dat al snel opvalt binnen het orkest. Een mooie klank maakt dat de leerling zich prettig voelt hoorbaar te zijn. Daarnaast is het kunnen overbrengen van een muzikaal verhaal ook van belang. Als hoboïst heb je vaak kleine en grote solo’s in het orkest en die wil je zo interessant mogelijk kunnen spelen.

Rietenles

Het riet is een belangrijk onderdeel van de hobo. Misschien zijn rieten wel bepalender voor de klank dan het instrument zelf. Het is mogelijk fabrieksrieten te kopen, maar de beste rieten zijn handgemaakt. Daarom bied ik naast hoboles ook rietenles aan. De lessen pas ik helemaal aan de behoeften van de leerling aan. Ik kan je een riet vanaf het begin leren maken. Of ik leer je hoe je gekochte rieten aan je eigen wensen aanpast.

Ik verkoop mijn eigen handgemaakte rieten aan leerlingen

Interesse in een gratis proefles? Neem contact op via de contactpagina.

Informatie over tarieven en voorwaarden vind je hier.