Diane begon op haar tiende met hobolessen op de muziekschool in Doetinchem. Al tijdens haar eerste jaren les werd haar klank zeer gewaardeerd en nog steeds weet ze mensen te raken met haar klank. Op de muziekschool had ze les van onder andere Els Ruepert en Rienus Oude Kempers.

Naast het gymnasium op de middelbare school volgde ze het jong talentprogramma van de muziekschool in samenwerking met ArtEZ conservatorium Arnhem. Ze had haar wekelijkse muzieklessen in Doetinchem van Rienus Oude Kempers en daarnaast regelmatig les van Bram Kreeftmeijer in Arnhem.

Na het gymnasium besloot Diane haar beroepsopleiding te beginnen aan het Utrechts Conservatorium. Ze had daar les van Ernest Rombout en volgde masterclasses bij onder andere Hans Wolters, Lucas Macías Navarro en Nicholas Daniel. In 2013 sloot ze haar Bachelor of Music met onderscheiding af.

Voor haar Masteropleiding heeft Diane haar vleugels uitgeslagen naar Duitsland en vervolgens naar Zweden. In 2016 heeft ze haar Master of Music Künstlerische Ausbildung bij Prof. Christian Hommel en Daisuke Nagaoka aan de Hochschule für Künste Bremen afgesloten. In 2018 voltooide ze de Master of Fine Arts in Music with Specialization in Symphonic Orchestra Performance aan de Göteborgs Universitet. Ze had les van de hoboïsten uit de Göteborgs Symfoniker, Mårten Larsson en Björn Bohlin.

Tijdens haar studietijd heeft Diane bij diverse orkesten in Duitsland en Zweden geremplaceerd. Daarnaast heeft ze diverse projecten bij het NJO, het Nationaal Jeugd Orkest, meegespeeld. Op dit moment werkt Diane als freelance hoboïste en als hobodocente.